45 Dakika Sarj ile 425 Km Gidiyor | Elektrikli Otomobiller Ne Kadar Yakar

Benzin derdine son
2010'lu yıllardan sonra benzin,dizel,gazlı araba derken hayatımıza Elektrikli arabalar ve Hybrit motor teknolojisi girdi. Akaryakıt fiyatlarının dalgalı değişimi ve artan şehir içi trafiği ile beraber artan yakıt sarfiyatı ister istemez elektrikli araba teknolojisine insanların ilgisini çekti.

2015 yılında 3.20 TL'ye 2016'da 3.30 TL 'ye düşen dizel yakıtın litre fiyatı 2017 yılına bomba gibi giriş yaptı. Ocak 2017 itibari ile her hafta 10 kuruş zam yiyen akaryakıt fiyatları 2017 Ocak itibari ile Dizel istanbul'da litre fiyatı 4.74 Benzin litre fiyatı 5.40'a kadar çıkarak son yılların en yüksek seviyelerine ulaştı.

Yazımızda bahsi geçen 45 dakika da şarj olup 425 Km yol gidecek olan araç Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak elektikli otomobilin yüksek sürat ve hızlı kalkış süresine sahip olmasında gövdesinde kullanılan karbon fiber ve alüminyum malzemelerin katkı sağladığını söylemek mümkün.

Gelecekten fırlayan 1500 Beygirlik süper otomobil Dendrobium sizlerle;

Aracın ismi Dendrobium
Williams Advanced Engineering ve Wong Fong Engineering Works’ün bünyesinde barındırdığı Vanda Electric şirketlerinin iş birliğiyle geliştirilen elektrikli otomobil, adını orkide bitkisi Dendrobium’dan alıyor.

- Pil kapasitesi 90kWh ve 100kWh’lık dört tane elektrikli motor bünyesinde bulunduracağı ifade edilen elektrikli otomobilin 1.500 HP güç ve 4.000 Nm tork üreteceği belirtilse ve dilendirilse de tam değerler açıklanmış değil 2017 yılı elekrikli otomobillerin senesi olacağa benziyor.

Yüksek sürat ve hızlı kalkış kabiliyetine sahip elektrikli otomobil olarak tanıtılan Dendrobium için kesin verilerle konuşmak gerekirse;

- Saatte maksimum 400 kilometre hıza ulaşabilen otomobil 2,6 saniyede  100 km/h hıza ulaşıyor.

Bilgilendirme

Ne Yakar? Veri Tabanında bulunan tüm bilgiler tamamen kullanıcılarından alınan yakıt tüketim değerleri doğrultusunda hazırlanmış olup firmaların yayınladığı; gerçeği yansıtmayan yakıt değerlerine ASLA başvurulmamıştır. Yakıt değerinin yanlış yazıldığını düşündüğünüz aracı, menü de bulunan Şikayet Et kısmından bildiriniz. Yardımcı olmak için menü de bulunan Veri Girişi kısmından Marka ve Modellerin yakıt tüketim değerlerinin girişini yapabilirsiniz.


 

En Çok Arananlar

Son Güncellemeler